Парламент - заседание

Снимка: БТА

   «При нас има проблеми, вчера сме си говорили четири часа, резултатът видяхте — «Атака» ги няма в залата, защо — не мога да ви кажа, питайте тях», коментира пред журналисти лидерът на ВМРО-БНД, вицепремиер и министър на отбраната Красимир Каракачанов за разногласията в коалицията «Обединени патриоти».
Той обаче посочи, че в коалиционното споразумение има един член, в който се казва, че всяка партия има право да оттегли вицепремиер, министър или друг член на изпълнителната власт и да го замени с предложение, което тя направи.
Относно новия вицепремиер Марияна Николова Каракачанов коментира, че не е имал възможността да работи с нея. Впечатленията му от Николова били епизодични в качеството й на началник на кабинета на досегашния вицепремиер Валери Симеонов. По думите му демографската криза е царицата на проблемите. Разчитам г-жа Николова да бъде изключително енергична в това отношение, добави той.
Каракачанов каза, че въпросът дали Волен Сидеров ще остане председател на парламентарната група «Обединени патриоти» не е поставян. «Знаете моята политика и на ВМРО до момента — в групата да има минимум сътресения, да има повече диалог. Ако сме искали да сменяме някого, досега да сме го направили — ние бяхме хората, които два пъти казваме:

«Не, няма да бъде променян форматът на ръководството на групата», коментира той. Каракачанов потвърди, че Валери Симеонов се връща още днес в парламента. Според него това ще даде възможност за повече диалог.
Помолен да коментира, че «Атака» остават с депутат по-малко след завръщането на Симеонов, Каракачанов каза, че това е волята на избирателите и припомни, че още в деня на вота те са подредили парламентарната група на «Обединени патриоти» от 27 депутати — 11 от ВМРО, 9 от НФСБ и 7 «Атака». Затова, според него, от «Атака» нямат основания да се сърдят.
Попитан дали Волен Сидеров е поискал да стане водач на евролистата на «Обединени патриоти» и така да е влязъл в единоборство с евродепутата Ангел Джамбазки, Красимир Каракачанов коментира, че това е интересна теза.

«В интерес на истината не е задал въпроса така. Той зададе въпроса по следния начин на г-н Сименов — ще бъдем ли заедно за евроизборите», каза Каракачанов.

Той добави, че на това Симеонов е отговорил, че след «толкова оплюване» от страна на Сидеров трябва да говори с ръководството на НФСБ дали са съгласни да бъдат заедно на евроизборите. Каракачанов коментира, че персонално не е обсъждано кой ще бъде водач на листата, «дали ще бъде той, трети, пети или сегашният евродепутат».
Вицепремиерът и министър на отбраната каза още, че вчера на заседанието на ОП не е поставяно искане за неговата оставка «под една или друга форма, ако щете творчески или на шега».
Попитан защо Симеонов не е присъствал днес на дебатите в пленарна зала, Каракачанов коментира, че това е негово право. Валери Симеонов беше в парламента, но така и не влезе в залата.
В отговор на въпрос Каракачанов коментира още, че БСП не организират протестите, а се опитват да ги подклаждат.

Тагове: ; ; ; ; ;