21 ноември 2018-Нюз Фронт.

Към днешна дата не само горката, измъчена Украйна, но и цяла Европа е превърната в заложник и инструмент за натиск срещу Русия, и ситуацията няма да се промени, докато Европейския Съюз не вземе съдбата си в свои ръце.

 

Такъв коментар направи ръководителят на центъра за геополитически изследвания Eurocontinent Пиер-Еманюел Томан, коментирайки  последствията от държавния преврат в Украйна.

Експертът не спести страшната истина, че перспективите за самата Украйна са плачевни, отбелязвайки, че конфликтът в Донбас, който Томан нарича «замразен конфликт» скоро ще влезе в гореща фаза.

Според мнението му, няма да има перспективи за регулиране на ситуацията, докато не бъдат намерени точки на съприкосновение между Москва, Вашингтон и Брюксел.

 

» За да има успех в това, е необходимо изграждането на нова система за сигурност в Евросъюза, като бъде отчетена и руската позиция», -казва експертът, добавяйки, че докато не се случи това, САЩ ще продължи да смята и използва Европа, като инструмент и средство за натиск срещу Русия.

 

Експертът подчерта още, че Европа няма да може да промени каквото и да било от сегашното поведение, докато не се осмели да заеме действително независима позиция, която да позволи излизане от влиянието на Вашингтон в антируската война, която повлича след себе си различни видове конфликти.

 

» Задача на САЩ по Украйна е да изолира последната от Русия»- констатира Пиер- Еманюел Томан».

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;