21 ноември 2018-Нюз Фронт.
Директорът на геополитическия изследователски център » Евро Рус» Крис Роман, и международен наблюдател от Белгийската делегация, изпълни на пиано химна на СССР в денят на инаугурацията на вторият глава в историята на ДНР.

 

 

» В Донбас съм вече 4 път. Преди две години в Донецк беше война, сега градът е като жив, и тук има значителна реконструкция. За мен е голямо чудо, как живеете в условията на война»- отбеляза с искрено възхищение белгийския делегат.

 

Много от чуждестранните делегати, или въобще чужденците, дръзнали да видят с очите си и на място какво е това «Донбас», се влюбват завинаги в атамосферата, в хората..въпреки, че войната още не е отминала. Усилията и вярата на народа на Донбас, да отстоят земята си, и правото си на самоопределение, правото да говорят руски език, правото им на мирен живот поразяват до дъното на душата. Любовта с която тези хора се отнасят към всичко- домовете си, улиците си, страната си, която градят сред руините на кръвожадния западен преврат започнат в Киев, вдъхновява.

Затова, западната пропаганда и приказките за «сепаратисти» не работят, когато чужденците видят и почувстват ситуацията на място. Това и обяснява, защо Крис Роман от Белгия, вече 4 път се връща там, среща се с хората и подкрепя усилията и вярата им.

Припомняме, че в денят на инаугурацията столицата на ДНР посетиха делегации от Германия, Франция, Испания, Белгия и Финландия. Гостите посетиха Художествения музей на Донецк и разгледаха творчеството на съвременни художници.

На 11 ноември в младите републики на Донбас -ЛНР и ДНР, при рекордна избирателна активност се проведоха изборите за ръководители на републиките. За ЛНР беше избран Леонид Пасечник, а в ДНР победа удържа Денис Пушилин, който стана 2 глава в историята на ДНР

Припомняме, че изборите са политическо последствие след зловещия атентат извършен в последния ден на лятото в центъра на Донецк, при който загина главата на ДНР Александър Захарченко.

 

 

 

( Мястото на взрива в Донецк, знаменитото кафе «Сепар»)

Въпреки очакванията на организаторите и изпълнителите на убийството ( службите на САЩ и Киевския режим), че Донбас ще потъне в хаос, народа се обедини и продължи в правова посока, като проведе, честни и открити избори, срещу които се обявиха отново- САЩ и Украйна.

И въпреки, че последните, не признават резултатите на изборите, изборите преминаха успешно и са факт.

 

 


 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;