Главата на украинското МВнР Павел Климкин обсъди с министъра на отбраната на Канада Харджит Саджан сътрудничество във воената сфера.
Климкин обсудил с главой Минобороны Канады сотрудничество в военной сфере

  • «Сред всички дискусии от забележителните срещи с канадските ни приятели в частност беше с министъра на отбраната Харджит Саджан.

  • Говорихме за отбранително сътруднечество и за това, какво тяхното председателство в G7 прави за Украйна», написа Климкин в своя акаунт в Туитър.

Посмотреть изображение в Твиттере

Pavlo Klimkin

@PavloKlimkin

З-поміж усіх дискусій,класні зустрічі з 🇨🇦 друзями,зокрема,Міністром оборони @HarjitSajjan.Говорили про оборонну співпрацю і те,що їх головування в G7 робить для України.А перед відльотом 📞звірили годинники з @FedericaMog для сильної позиції з 🇺🇦питання на раді зак.справ🇪🇺

Той добави, че е сверил часовника си по време не телефонен разговор с главата на дипломацията на ЕС Федерика Могерини «за силната позиция» по украинския въпрос по време на съвета на главите на МВнР от ЕС.
По-рано се съобщи, че Климкин в резултат на срещата с американския държавен секретар Майк Помпео е заявил за стремежа на Киев да укрепва взаимодействието с Вашингтон във военната сфера.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ;