Общо 8 души са пострадали при инцидента с влак край село Черниче, останалите пътници са евакуирани. Това съобщи за „Фокус” областният управител на Благоевград Бисер Михайлов във връзка с инцидента с влака край село Черниче. Това съобщи Канал 3.

Така той актуализира и първоначалната информация, съобщена от БДЖ и МВР за четирима ранени. Потвърди обаче, че няма опасност за живота за нито един от пострадалите.

„Както знаете в 18.50 беше подаден сигнал на 112 за инцидент с пътническия влак, който пътува от Петрич за София. Става въпрос за сблъсък със скална маса, паднала върху релсите. Незабавно беше ситуиран целият областен щаб на място, за да могат да бъдат координирани действията по спасяването на пътниците в самия влак.

Към момента добрата новина е, че нямаме загинали при това произшествие. Нямаме тежко ранени. Пострадали са помощник-машиниста на влака, началник влака и още 6 души, които са транспортирани от 9 екипа на Спешната помощ.

Шест души са настанени в УМБАЛ Благоевград, двама в болница „Пулс“. Няма тежки наранявания, нито пряка заплаха за живота в момента“, обяви областният управител.

Той допълни, че след като бъде извършен оглед на място и действия от страна на ОДМВР – Благоевград веднага ще започнат и действия по възстановяване на движението по жп пътя.

„Освен машината, която трябва да бъде отстранена от железния път, трябва да бъде възстановено и самото трасе“, обясни Михайлов.

По думите му в спасителната операция взимат участие четири екипа от службата на службата на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Благоевград.

„По два екипа от Разлог и от Сандански. 9 линейки са се отзовали на сигнала. Хората, които са били във влака, са евакуирани. Със съдействието на управителя на БДЖ „Пътнически превози“ са претоварени на автобус, който е продължил по посока движението на влака. Част от пътниците са оставени в Благоевград, другите са продължили за София в добро състояние“, допълни още Михайлов.

Той уточни, че теренът е бил труден, а евакуацията е станала през въжените мостове на река Струма.

Тагове: ; ; ; ;