Министърът на енергетиката Теменужка Петкова откри корейско-български енергиен форум в столицата, съобщиха от Министерството на енергетиката. Това съобщи БТА.
Уверена съм, че можем да си бъдем взаимно полезни в усилията за повишаване на енергийната сигурност, диверсификация на енергийните източници, насърчаване на възобновяемата енергия, развитие на ядрената енергетика, които са приоритетни направления в енергийната област както за нашата страна, така и за Република Корея, е заявила по време на форума Теменужка Петкова.

Министър Петкова посочила усилията на българското правителство за диверсификация на енергийните източници и маршрутите за доставка на природен газ като един от водещите приоритети на правителството в енергийната област. Тя е запознала участниците в дискусията с решението българската страна да участва в проекта за изграждане на терминал за втечнен природен газ край Александруполис.
Теменужка Петкова акцентирала и върху възможността изграждане на нова ядрена мощност. «Един от потенциалните инвеститори, заявили интерес за участие в този проект, е Корейската Хидро Атомна Енергийна корпорация», уточнила Петкова.

Тагове: ;