20 ноември 2018-Нюз Фронт.

Днес, в столицата на ДНР, Донецк, се състоя официалната церемония по встъпване в длъжост на втория в историята на младата Република глава на ДНР- Денис Пушилин.

Церемонията се проведе в държавния академически театър за опера и балет «Соловьяненко».  

 

 

На церемонията по инаугурация присъстваха над 60 делегата от 9 държави-избрания глава на ЛНР Леонид Пасечник, Президентът на Република Южна Осетия Анатоли Бибилов, премиерът на Република Абхазия Валери Бганба, делегация от Русия: главата на Република Крим Сергей Аксьонов, депутати от Държавната Дума на Федералното Събрание на Руската Федерация  Андрей Козенко, Казбек Тайсаев, Михаил Дегтярев, Сергей Натаров, Иван Сухарев, Александр Шерин, Павел Шперов, депутати от Народния Съвет, министри на републиканското правителство, видни обществени деятели- приблизително около 1000 гости.

 

 

 

 

 

Районът около театъра за опера и балет беше отцепен, а в центъра на Донецк дежуриха патрули на МВР, МДС ( МГБ- Министерство за държавна сигурност) МЧС ( Министерство по извънредните ситуации).

 

Според Конституцията на ДНР ( да, имат си такава, която изписаха с кръвта на всички герои дали живота си за мира в Донбас- бел.ред), Главата на ДНР  е висше длъжностно лице, глава на изпълнителната власт. Той определя основните направления на развитие на Републиката, представлява Донецк в отношенията с другите държави. Избира се за срок от 5 години, и не може да заема длъжността повече от два мандата подред. Счита се за официално встъпил в длъжност след момента на даване на клетва.

.

Авторски кадри от кореспондента на News Front Катерина Катина от мястото на събитието.

Българска редакция News Front.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ;