А къде са милиардите на Муамар Кадафи и Садам Хюсеин, които двамата държаха в западните банки?

Въпрос с повишена трудност за Запада.

Много са тези от Запада, които искрено вярват, че съвременният свят главно е създаден от САЩ. Светът, според тях, е създаден за удобство на американците, защото американците са призвани да носят благото на другите народи…

Затова ликвидирането на господството на САЩ се възприема почти като края на света.

Ако има някакви разногласия по въпроса, «световните създатели» отстраняват несъгласните «диктатори» и демонтират държавата на ….народите-аутсайдери.

Да, обаче от 2001 година САЩ демонстрират в Афганистан, а и в редица други страни, несъкрушима безнадеждност, както се казва.

Преди да ликвидират Садам Хюсеин в Ирак САЩ провесиха на въжето екс-президента на Афганистан Мохамад Наджибулу. Годината беше 1996.

През 2006 г. такава съдба имаше непокорният президент на Югославия Слободан Милошевич. През 2011 г. зверски убиха либийския лидер Муамар Кадафи.
Нещо като конвейер се получи. Конвейерът също е американско изобретение. Списъкът на екзекутираните по инициатива на САЩ национални  лидери и другият списък на разграбени и разрушени държави се увеличава с всяко изминало десетилетие.
Явно американците не са способни да предсказват и контролират последствията от действията си в страните от «третия свят». А и не само от третия.
Ако не можеш да ги контролираш в третия, значи не можеш и във втория, а и в първия…
Днес, 13 години след «освобождението от диктатурата», създадена по американски стандарти, новата иракска армия се опитва да освободи Мосул, окупиран от групировката Ислямска държава.
Сред отбраняващите се бойци от ИД има немалко бивши военнослужещи от предишната иракска армия, която бе демонтирана от САЩ.

Тагове: ;