Превъоръжаването от ракетните системи за залпов огън  (РСЗО) с крупен калибър  «Смерч»

с по-съвременните «Торнадо-С» започва през тази година, това сподели началникът на Ракетните войски и алтилерията на Въоръжените сили Михаил Матвеевский в интервю за изданието  «Красная звезда».

Миналата година той съобщи, че превъоръжаването с по-съвременните «Торнадо-С» ще завърши до 2020 година едновременно с доставянето до ракетните бригади на комплексите «Искандер-М».

Ключовата особеност на «Торнадо-С» е новата автаматизирана система за управление и насочване на огъня.

Тя позволява едновременнно да се управлява стрелбата на дивизиона, автоматично да се устяновяват целите, да се насочват комплексите на бойните машини в хоризонтална и вертикална плоскост.

Употребата на новата система значително ще увеличи точността на стрелбата и ще съкрати времето на разполагането на комплекса от походно положение в бойно.

В руската армия също продължават да постъпват модернизираните самоходни гаубици  2С19М2 «Мста-СМ», които са напълно интегрирани в единна система за управление на тактическото звено, както и модернизираните реактивни системи за залпов огън със среден калибър  «Торнадо-Г», които притежават възможността автоматично да насочват бойната машина към целта.

Образците на новото оръжие оперативно се доставят в Михайловската военна артилерийка академия и учебните центрове на родовете войски.

Това гарантира изпреварващата подготовка на специалисти, поясни Матвеевский.

По-рано съобщихме, че концернът «Алмаз-Антей» предсрочно достави на Министерството на отбраната на Русия заключителния за тази година полкови комплект ЗРК С-400 «Триумф». Това съобщи пресслужбата на концерна.
Вооружённые силы России досрочно получили полк С-400

  • «Тържествената церемония по предаването на поредния, заключителен за тази година полк С-400 премина на територията на полигона Капустин Яр в Астраханска област», отбелязват от пресслужбата.

  • В съответствие с изискванията на възложителя при предаването техниката е била изведена на полигона за извършването на практически действия по реални въздушни цели.
  • Отбелязва се, че приемно-предавателните изпитания са преминали успешно.
  • По-рано Министерството на отбраната на Русия получи поредния полк С-400.

Петя Паликрушева

 

Тагове: ; ; ;