Днес се изправяме пред нови опиит за фалшифициране и пренаписване на историята в името на фалшива политическа коректност и опортюнистични геополитически съображения.

Западване на истироческата истина е наша обща задача», това пише Посолството на Руската Федерация в Израел.

Снимките към текста са на Посолството на Руската Федерация в Израел.

По-рано съобщихме, че Русия и Израел имат еднаква нетърпимост към опитите да се пренапише историята на Втората световна война, заяви председателят на Съвета на Федерациите на Русия Валентина Матвиенко в навечерието на визитата си в Израел.

Официалната визита на делегацията на Съвета на федерациите начело с Матвиенко в Израел започва във вторник, руските сенатори ще се срещнат с ръководството на страната, с представители на политически партии, с колегите си от Кнесета на Израел. Спикерът на Съвета на федерациите ще положи в град Нетания венец на мемориала в чест на победата над хитлеристка Германия и на паметника на войните от Червената армия.

«И за Русия, и за Израел са неприемливи опитите да се предаде на забвение подвигът на нашите бащи, да се пренапише историята на най-кръвопролитната война в историята на човечеството. Ние сме абсолютно против опитите да се отрече Холокоста, да се реабилитира и героизира нацизма, против сме срещу екстремизма на религиозна и етническа основа, а най-вече — срещу  международния тероризъм», — заяви Матвиенко в интервю за РИА Новости.

 

Тагове: ; ; ;