Колко струват лекарствата в различните региони на Руската Федерация и доколко те са достъпни за гражданите на страната, как да се решат същетвуващите проблеми. Тези въпроси се обсъдиха по време на съвещанието при президента на страната Владимир Путин.

Президентът на Руската Федерация влезе в една от аптеките в Санкт Петербург след съвещанието по проблемите за обезпечаване на лекарства на гражданите на Руската Федерация.

Снимките са от Сайта на Президента на Руската Федерация.

По-рано съобщихме, че в Приморския край на Русия може да започне реализирането на пилотен проект за безплатни лекарства за децата.
Това въпрос се е обсъждал по време на срещата между премиера на Русия Дмитрий Медведев и временно изпълняващия задълженията на губернатор на Приморие Олег Кожемяко.
Последният е посочил, че понастоящем правителството взема решение за включването на няколко региона в този проект.
«Бих искал да ви помоля Приморието да бъде включено в пилотния проект за безплатни лекарства за децата», заявил Кожемяко.
В отговор  на това Медведев помолил губернатора да подготви документите.
Медведев също съобщил на Кожемяко, че на Приморския край ще бъдат отделени 850 млн рубли от резерва на федералния бюджет за решаване на социално-икономически задачи в региона.

 

 

Тагове: ; ; ;