Британският премиер Тереза Мей е уверена, че ще успее да сключи споразумението за Брекзит на предстоящото заседание на Европейския съвет, съобщиха Ройтерс и ТАСС. Това съощи БТА

Агенциите цитират части от словото й, което тя ще произнесе днес на годишна конференция на основната британска организация на работодателите —  Конфедерацията на британската промишленост (КБП — CBI).
«Предстои ни напрегната седмица на преговори до извънредното заседание на Европейския съвет в неделя», 25 ноември, ще заяви Мей. «През това време очаквам напълно и окончателно да финализираме рамковото споразумение, което ще закрепи бъдещите ни отношения, и аз съм уверена, че ние можем да постигнем сделка на заседанието на Европейския съвет, която да мога да предам обратно в Камарата на представителите», се казва в текста на речта й.

  Британският премиер ще заяви също, че постигнатото миналата седмица между Лондон и ЕС проектоспоразумение за Брекзит е най-добрата сделка за Великобритания.
    Лидерът на опозиционната Лейбъристка партия Джереми Корбин, който също ще говори на конференцията, ще опише споразумението като «нескопосана, най-лоша сделка» за Великобритания.

Тагове: ; ; ; ; ;