Американският президент обеща «много пълен доклад» за убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги в близките два дни, предаде ДПА. Това съобщи БТА.

«Случило се е нещо ужасяващо, убийството на журналист», каза Тръмп при посещението си в Малибу.

«Ще разполагаме с много пълен доклад до два дни, вероятно в понеделник или вторник», добави той, след което по-категорично заяви, че докладът се очаква във вторник.

В него ще се съдържа становището ни за това кой го е причинил и кой го е извършил, каза президентът.

връзка с твърдения в медиите, че ЦРУ е стигнало до заключение, че саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман е замесен, Тръмп каза: «Още не са заключили нищо. Твърде рано е».

Европейският съюз отново призова вчера за разследване на убийството на Хашоги.
ЕС ясно призовава от самото начало за щателно, убедително и прозрачно разследване на убийството на саудитския журналист, заявиха европейските външни министри в изявление, съгласувано с върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини.
ЕС взе под внимание казаното от саудитските власти на 15 ноември за последните развития в разследването им, но необходимостта от пълно изясняване на обстоятелствата около това потресаващо престъпление, както и от гарантиране, че виновните ще отговарят за деянията си, остава, подчерта в изявление в Туитър германското външно министерство.

Тагове: ; ; ; ;