18 ноември 2018-Нюз Фронт.

Един от любимите методи на представителите на ЦРУ работещи на територията на страната ни, е да спретнат провокация свързана с оскверняването на паметник ( изборът на паметник никога не е случаен- обикновено това е светиня имаща голяма ценност както за България, така и за Русия).

Защо с прави? Преследваните цели са няколко- първо- създаване на негативен образ на България в очите на Русия, второ- показване на България като про-западно ориентирана, до такава степен, че българите уж сами посягат на паметниците си. 

Как се прави?

Елементарно и евтино- наема се ударна група от малограмотни, безработни лица, които получават инструкции, и всички необходими материали за извършване на провокацията- спрейове, боя, и какви точно надписи да изпишат.

След «успешната» акция- лицата получават възнаграждение за свършената работа от порядъка на 30-50 евро на човек.

Съгласете се, за безработни и неграмотни изпълнители това са си доста добри пари.

И така, поредната изпълнена акция с оскверняването на паметник у нас, съвпадна с пристигането на Марин Льо Пен във България. Именно нейното име е изписано на паметника:

 

А ето и коментар от Посолството на Русия в България относо унизителният инцидент:

 

Много сме разочаровани, че въпреки уверенията на българската страна за засилване на охрана на Паметника на Съветската Армия през ноща срещу 16 ноември монументът отново беше осквернен.

Принудени сме за пореден път да питаме: кога най-после вандализмът срещу паметника на борците с нацизма ще бъде спрян?

Разбира се, че случилото се ни на кара отново да се почувстваме, неудобно, засрамени, глупаво, използвани, защото у нас се разпореждат чуждестранни спецслужби, които поръчват и следят за организирането на подобни срамни меропрития, които да поставят именно лицето на България в неприятна светлина.

Но, е важно да се отбележи, че извършената провокация не се случва за първи път както справедливо отбелязват от руското дипломатическо ведомство. И не веднъж сме разкривали именно как се извършва посегателството и защо. Работи се винаги по една и съща схема, която сме изложили по-горе. 

На заден план винаги остава неизлязлата новина, как след подобни унизителни атаки, които имат единствено провокационна мисия, българите сами почистват, осветяват и оставят цветя на паметника.

Защото в нашата народопсихология е заложено, че оскверняването на паметник е не само недопустимо, но и голям грях ( като оскверняването на гроб), което виниаги има страшни последствия свише. 

Българите не оскверняваме паметници, още повече, които са наши, и още повече вкъщи. Правят го чужди хора. Разбира се, обидно е, че не можем да ги опазим паметниците, от такива посегателства, което говори, че у нас силно са се внедрили и загнездили чужди «образования» работещи срещу интересите на България.

Въпреки, че много пъти сме осуетявали подобни посегателства, оставяйки доброволни патрули да дежурят ( например, преди голям празник или честване свързани с историята и връзките между България и Русия). Но за това не се пише. Този път, на фона на протестите, да не успяхме- и структурите на Запада се възползваха, като с това дадоха потвърждение, че продължават активно да следят ситуацията у нас и не пропускат момент да влияят.

Този път идването на Марин Льо Пен ги разтревожи- именно от България тя заяви, че ЕС е най-големия враг на Европа днес. И че е необходимо укрепване на отношенията с Русия.

За което името й се оказа изписано със спрей на английски на паметника.

Е кой ще повярва, че българи сами ще напишат » Мигранти, добре дошли, елате повече, Льо Пен махай се». Американски почерк.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;