Тереза Мей призна, че пие уиски, за да преживее трудностите

Тереза Мей призна, че пие уиски, за да преживее трудноститеЧаша уиски помага на британския премиер Тереза Мей да преживее трудностите.

Това заяви главата на правителството в интервю за  Daily Mail.

В сряда вечерта правителството след 5-часови спорове утвърди части от договора с ЕС, определящ условия за предстоящия «развод».

Резултатът от съвещанието между членовете на кабинета стана тактическата победа на Тереза Мей — тя успя да застави болшинството министри да подкрепят документа, но част от кабинета изразиха несъгласие с нейната позиция и подадоха оставки.

В парламента също са недоволни от части от документа.

В момента съществуват различни сценарии за развитие на събитията, включително старт на процудура за вот не недоверие спрямо премиера, който вот ще бъде иницииран от евроскептиците, които считат Тереза Мей за предателка идеите на Брекзита.

Според политика, нейният мъж Филип Мей в този дейн й налял алкохолна напитка.

«Трудно ми беше в тези няколко дена. Когато се върнах у дома в сряда късно вечерта около 11 часа, първото, което Филип направи — той ми наля уиски Penderyn», — каза Мей, като добави дипломатично, че тя също пие и шотландско уиски.

Премиерът не отговори, какво количество алкохол е изпила в този ден.

Мей подчерта също, че на следващата сутрин са я очаквали нови трудности, когато са й позвънили, за да й съобщят за оставката на министъра на Брекзит Доминик Рааб.

«Когато си премиер, ти всяка сутрин се събуждаш и не знаеш какво ще ти донесе новият ден», добави тя.

Петя Паликрушева

 

Коментари:

Зареждане ...