17 ноември 2018-Нюз Фронт.

Западът прави упорити опити да превърне Балканите в още един плацдарм срещу Русия. Това заяви външният министър на Русия Сергей Лавров в интервю за вестник «Сръбски телеграф», предаде информационна агенция ТАСС.

 

 

» След края на Студената война западните държави се отказаха от съвместна работа по формирането на архитектура за равно и неделима сигурност в Евроатлантика, за което настойчиво призоваваше Русия.

Вместо това, те избраха път, който не води никъде, по разширяването на подконтролното им геополитическо пространство, създаването на нови разделителни линии на евопейския континент.

Напрмиер, през 1999 година, грубо погазвайки международното право, в течение на два месеца и половина бомбардираха Югославия, а след това в опит да легализират агресията си, признаха едностранно независимостта на «Косово»,»- заяви Сергей Лавров.

 

Сергей Лавров отбеляза още, че един от резултатите на подобна антируска политика е режисираният и организиран от САЩ и редица европейски страни държавен преврат в Киев през февруари 2014 година.

 

» Остава такова впечатление, че уроците от украинската трагедия така не и разбрани от Запада.

Днес се предприемат упорити, настойчиви опити по превръщането на Балканите в още един плацдарм срещу Русия. Постоянно от региона се иска да направи избор: с Москва, или с Вашингтон и Брюксел»,- подчерта външният министър на Русия.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;