Представителята на Министерството на външните работи на Руската Федерация Бахбуд Алякбаров заяви:

«Според наличната информация, постъпваща от различни източници по линията на Министерството на външните работи на Руската Федерация, потвърждаваме,  че обстановката в тези райони, които сирийските власти понастоящем не могат да контролират, а по-точно, които са незаконно завзети, е критична», заяви той.

Това съобщи Министерството на отбраната на Русия.

Снимката е на Министерството на отбраната на Русия.

По-рано съобщихеме, че от Руския център за примирие в Сирия заявиха, че десетки хиляди сирийски бежанци не могат да получават хуманитарна помощ, защото САЩ незаконно са разположили в Ет Танф военна база.
Това се казва в прессъобщението на руския Център.
«Най-остра е хуманитарната ситуация в района на Ет Танф. По вина на САЩ, които са разположили незаконно там своя военна база със заплаха от унищожаване за всички, които се приближат към нея на по-малко от 55 километра, са лишени от възможност да получат хуманитарна помощ десетки хиляди сирийски бежанци в разположения редом с базата палатков лагер Ер Рукбан», се казва в съобщението.
Съумелите да напуснат този район сирийци потвърждават данните за тежката хуманитарна ситуация в Ер Рукбан.

«По думите на сирийците, редом до Ер Рукбан неотдавна американски съветници са разположили нов лагер, в който влизат бойци от бандитски части от Източен Каламун, района Ум Ел Кариятейн и Сирийската пустиня», се отбелязва в съобщението.

 

Тагове: ; ; ; ;