17 ноември 2018-Нюз Фронт.

Официалната церемония  по инаугурацията на избраният глава на Донецка Народна Република Денис Пушилин ще се състои на 20 ноември, съобщиха в петък от прес-службата на главата на ДНР.

 

 

« Инаугурацията ще се състои на 20 ноември»- съобщиха от прес-службата.

 

Денис Пушилин удържа убедителна победа на изборите, които се проведоха в Донбас на 11 ноември. Новият лидер на младата република смята уверено да продължи делото започнато от Александър Захарченко, който посвети целия си живот вярвайки, че мирът в Донбас ще бъде отстоян.

Пред Денис Пушилин сега стоят много задачи за решаване, за да бъде продължено делото на Александър Захарченко, който беше убит при терористичен атентат извършен с помощта на западните спецслужби в центъра на Донецк на 31 август 2018 година.

Явно поръчителите и изпълнителите на подлото убийство на първия глава на ДНР са очаквали с физическото му отстраняване да дестабилизират ситуацията в Донбас, но планът им няма да успее.

Въпреки истерията от страна на САЩ и Украйна, които се обявиха категорично срещу провеждането на избори в Донбас, изборите се състояха, при това с рекордна избирателна активност- 80,1%.

Според думите на самия Пушилин, цитиран от прес-службата на правителството на ДНР, сега от първостепенно значение стоят задачите свързани с развитието на икономиката на страната, тъй като към днешна дата жителите на Донбас се намират в тежки финансови условия, заради продължаващите обстрели от страна на ВСУ и блокадата.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;