Светът е динамичен, противоречив, а това означава, че България има нужда от модерна и боеспособна армия, съвместима със своите съюзници. Това съобщи БТА.
Това заяви президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев по време на тържественото събрание във Военна академия «Георги Стойков Раковски» по повод празникa на Сухопътните войски.
Много се надявам, че най-сетне проектът за превъоръжаването на Сухопътни войски ще се реализира и ще даде това ново технологично ниво, което ще постави нашите офицери, сержанти и войници в среда, каквато заслужават и където могат да разгърнат своя потенциал, коментира Радев.

Той отбеляза, че това не решава всички проблеми и посочи, че те са сериозни и с особена сила в Сухопътни войски, защото там недокомплектът е най-голям, условията са изключително тежки, има нужда от много по-голямо внимание към бойната техника, индивидуалното оборудване, към социалния статус, към условията за професионално развитие и кариерно израстване.
Убеден съм, че всички тези проблеми ще намерят своето решение, защото времето е такова, и България разчита на своите въоръжени сили и на Сухопътни войски, отбеляза държавният глава.
Българските Сухопътни войски са неразделна част от нашия народ, защото със своя безпримерен героизъм и храброст са защитавали и служили вярно на своя народ, доказали са, че са ключов фактор за суверенитета, териториалната цялост и независимостта на България, преминали са през много тежки изпитания, винаги са всявали респект и уважение сред противници и съюзници, посочи Румен Радев.

Нашият войник е оставал там, където другите са побягвали, и е продължавал напред, когато другите са спирали, неслучайно няма нито едно пленено българско знаме, допълни той.
Радев отбеляза, че Сухопътни войски могат да се гордеят не само със своята история, а и с това, което правят днес за България. Въпреки предизвикателствата, те продължават да коват нови спосбоности и съвместимост с нашите съюзници, заяви държавният глава.
Ген.Михаил Попов, командир на Сухопътни войски, благодари на военнослужещите и отбеляза, че с дейността си не са дали повод на никого да каже и една лоша дума за тях.

Той посочи, че личният състав на Сухопътни войски служи с чест и достойнство, демонстрира професионализъм, чувство за дълг и достойнство.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;