Болшинството граждани на Молдова се отнасят скептично към членството на репубилката в НАТО, към което подтиква страната управляващият прозападен елит.

Доказателства за негативното отношение на гражданите на републиката към военния блок е виждат от социологическото изследване, което е проведено от 11 септември до 16 октември тазиг одина от специалистите от Международния републикански институт.

От изследването става ясно, че евроатлантическата интеграция на страната се подкрепя само от 23 % от запитаните, които са готови да гласуват за влизането на страната в НАТО, ако в близко време се проведе общонароден референдум по този въпрос.

В същото време още 23 % от респондентите въобще не биха участвали в подобно гласуване.

19 % наричат този въпрос напълно неподходящ за Молдова.

Припомняме, че главата на републиката Игор Додон е против влизането на страната в НАТО, което е напълно обосновано решение, имайки предвид, че за страната това ще повлече след себе си неблагоприятни послествия.

Молдова, убеден е Додон, трябва да запази своя неутралитет, като си сътрудници както със страните от Запада, така и с Русия, само в интерес на собствения й народ.

В същото време управляващата Демократическа партия тласка страната към Запада, възпрепятствайки конструктивната външна политика.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ;