Поредно извинение направиха от ГЕРБ заради изказването на депутата от НФСБ Петър Петров, който предложи децата с увреждания да бъдат настанени в домове, за да може майките им да работят. Това съобщи БНР.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира:

«Не съм чул това интервю и не съм чул тези коментари, които е направил колегата народен представител. Аз мога да кажа, че подобни изказвания не бих направил, нито друг колега от нашата парламентарна група. Мога само да се извиня за тези, отново, неудобства, които създаваме. Това е в политиката — трябва някой път да се извиняваш и за други грешки, но няма как».

Цветанов съобщи, че в рамките на следващите 10 дни трябва да бъде гледан на второ четене и Законът за личната помощ.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ изрази възмущение от изказването на депутата Петър Петров:

«Никакви извинения вече не вършат работа. Отговорност за структурата и състава на един кабинет носи премиерът. В който и да е кабинет! Най-големият враг на патриотизма е национализмът».

Всяка непремерена позиция създава излишно напрежение, заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в коментар по повод думите на депутата от НФСБ Петър Петров, който предложи децата с увреждания да бъдат настанени в домове, за да може майките им да работят:

«Ако някой не може да се изразява правилно и не го разбират постоянно, по-добре да не се изразява».

Тагове: ; ; ; ;