В Сингапур се провежда срещата на високо равнище Русия-АСЕАН. Президентът на Руската Федерация Владимир Путин взе участие в пленарното заседание. Това съобщава Сайтът на Президента на Руската Федерация.

Снимките са от Сайта на Президента на Руската Федерация.

По време на срещата на високо равнище Русия-АСЕАН се състоя среща на Владимир Путин с президента на Индонезия Джоко Видодо.

Това съобщава Сайтът на Президента на Руската Федерация.

Снимката е от Сайта на Президента на Руската Федерация.

Руският президент Владимир Путин проведе първата си среща с лидери от Асоциацията на страните от Югоизточна Азия . По време на 33-то издание на срещата на върха на Асоциацията той подчерта сътрудничеството между Русия и страните от региона по редица въпроси.

Владимир Путин – президент на Русия:
„През последните две години успяхме да направим много. Установихме напредък в политическия диалог. Имаме вече руска мисия в Асоциацията на страните от Югоизточна Азия. Координираме подходите си към предизвикателства и заплахи свързани със стабилността в региона. Засилихме сътрудничеството си в борбата с тероризма, организираната престъпност и трафика на наркотици.“

Срещата на високо равнище, която се провежда от 11 до 15 ноември в Сингапур, има за цел да поднови работата по разрешаване на различни конфликти в региона. Сред тях са въпросът с насилието на рохингите в Мианмар и напрежението в Южнокитайско море. Заради гоненията срещу рохингите, които започнаха през август миналата, лидерът на Мианмар Аун Сан Су Чи, която доскоро беше определяна като виден борец за демокрацията, беше лишена от редица престижни награди.

Сред участниците във форума страните от Югоизточна Азия са американският вицепрезидент Майк Пенс, китайският премиер Ли Къциян, индийският премиер Нарендра Моди и япнският му колега Шиндзо Абе, съобщи ТВ Европа.

 

Тагове: ; ;