15 ноември 2018-Нюз Фронт.

Изборите в Донбас показаха на цяла Европа как се провеждат избори на високо ниво и с отговорност.

Рекордната избирателна активност, а именно 80,1 % говори сама за себе си, и за отношението на народа на Донбас към будещето на младите републики и надеждата за мир.

Припомняме, че за хода на изборите, които се състояха на 11 ноември 2018 следиха международни наблюдатели от 14 държави. Една от най-големите делегации се оказа от Франция. Специално за News Front лидерът на френската делегация мнаблюдатели Никола Миркович сподели впечатленията си от проведените избори.

 

 

 

» Пристигнах в Донбас, където оглавих делегацията на международните наблюдатели от Франция на изборите за глава на Донецка Народна Република.

Изборите преминаха без инциденти или съществени нарушения, в удивително празнична атмосфера и с голямо желание- повече от 80% от населението излезе да гласува.

Убедителна победа удържаха и в двете републики още на 1 тур (Денис Пушилин, в Донецк и Леонид Пасечник, в Луганск), което потвърждава още веднъж, че населението на Донбас не е приело и няма да приеме незаконната власт и държавния преврат през 2014 година.

Обаче, е важно да се отбележи, че в същия този ден, когато в Донбас протичаха изборите, световните лидери се събраха в Париж в чест на прекратяването на Първата Световна война, но не споменаха за тази страшна война, която се води в Европа от 2014 година насам и от тогава до сега е взела живота на повече от 10 000 души»- коментира Миркович.

 

 

» Как може Еманюел Макрон да заяви, че Европейския Съюз «се освобождава от гражданските войни» докато едновременно с това, именно Европейския Съюз, в действителност подкрепи Киевския преврат тогава и  вкара Украйна в гражданска война.

Как може да заявява: «Още веднъж, тази клетва на нациите е , за да поставим мирът преди всичко», докато френският министър на отбраната продава вертолети на украинската армия, за да продължава войната срещу жителите на Донбас?..»- с възмущение коментира лицемерието на Европа и в частност на Елисейския Дворец Миркович.

 

«Американците искат война с Русия, а Украйна е избрана в качеството на предварителен театър на военни действия. Последствията на тази война, за нас европейците ще са фатални..

Франция подписа Минските споразумения Минск -2, чиято цел е възстановяването на мира. А ако господин Макрон така силно обича мира, както твърди, нека спре да говори просто, а покаже с дела, започвайки активна работа за постигането на мир в Донбас. Защото Европа няма да преживее Трета световна война»

 

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;