Представителят на партията «Левите» в комитета за отбрана към бундестага Александър Ной в интервю за «Известия» заяви, че в Европа трябва да се създаде нова система за колективна сигурност, в която да участва Русия.
«Времето на НАТО свърши, Германия трябва да напусне НАТО. Нещо повече, в момента е важно да се създаде нова система за колективна сигурност в Европа, в това число с участието на Русия», отбеляза политикът.
Той отбеляза, че създаването на общоевропейска армия няма да допринесе за подобряване на сигурността в региона. Според него, лявата партия смята, че създаването на такава армия е напълно ненужно, защото тази структура няма да направи Европа по-сигурна.
«Заблуждават обществото с миличката дума «европейска», така се маскират империалистическите наклонности на такива големи сили като Франция и Германия», каза Ной.
По-рано президентът на Франция Еманюел Макрон заяви за важността на създаването в Европа на «общоевропейска армия». Неговото предложение бе подкрепено от канцлера на Германия Ангела Меркел.

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;