Премиерът Бойко Борисов каза в началото на правителственото заседание, че иска да има дебат по темата за свободата на медиите в България с участието на ресорни еврокомисари в контекста на това, че тази тема беше засегната в доклада на ЕК за напредъка на България по Механизма за сътрудничество и проверка. Това съобщи Българската телеграфна агенция.

Борисов заяви, че този дебат трябва да бъде проведен незабавно. На кого какво е забранено.

Олигарх създал си медия, за да защитава това, което е откраднал, изведнъж ние не трябва да го пипаме този олигарх, който и да е той, говорим по принцип, каза Борисов и изтъкна, че всеки подсъдим може да си направи електронен сайт в рамките на часове и да се оплаче от липса на медийна свобода.

Няма нещо, което в тази тема да ни притесни, няма информация, няма каквото и да е нещо да е скрито в България и да не е публикувано, напротив фалшиви и жълти новини — колкото искате, изтъкна министър-председателят.

Борисов също посочи, че е участвал в публични срещи на най-опозиционните медии и нито веднъж не е бил в медия, която се счита, че би могла да подкрепя правителството.
Борисов заяви, че членовете на кабинета и правителството като цяло няма не просто желание, а и възможност да оказват влияние на която и да е медия.

Не може ние да сме обсадени седмици наред и в същото време по «живи» връзки да се показват средни пръсти, да се наричат членове на кабинета «мърша», «боклуци» и в същото време някой да излезе и да каже, че няма свобода на медиите, коментира Борисов.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;