В момента нямаме основание да излезем на протест, заяви в предаването „Преди всички“ председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов. Той припомни, че в началото на годината протестите бяха прекратени. Това съобщава Българското национално радио.

Тогава правителството удовлетвори едно от исканията на полицаите – увеличение на заплатите. По другите искания и в момента се работи. Не очакваме министър Маринов да успее да разреши тези проблеми в рамките на 2-3 месеца, каза Валентин Попов и добави:

„За нас би било достатъчно да видим целенасочени действия в посока на решаване на проблемите или минимизиране на щетите, които те предизвикват. Някои разногласия най-вероятно ще продължим да имаме с представители на някои от административните дирекции. Надявам се да успеем в рамките на диалога да стигнем до решения“.

Не за първи път подкрепяме протестиращи граждани, подчерта Попов относно декларацията, с която полицейските служители от синдиката на МВР подкрепиха протестиращите граждани. Той уточни, че тази декларация са я изпратили още в самото начало на протестните действия.

„Готови сме да застанем до всеки гражданин, който защитава свое изконно право – правото на всеки да се бори за по-добър живот, стига, разбира се, това да става със законови средства.

Ние също сме хора, ние също сме граждани на тази държава, не виждам защо да не подкрепим тези хора. Полицаят не е от „другата страна“, когато става дума за граждани и служители на МВР – ние сме от една страна.

Униформените колеги, които работят докато хората протестират, изпълняват задълженията си, които са за опазване на обществения ред и защита на живота, здравето и сигурността на гражданите“.

Попов не вижда причина декларацията да бъде посрещната зле от ръководството на МВР. „Би било странно, ако имаме някакви проблеми с ръководството, защото сме подкрепили граждани, които протестират със законови средства“, смята той.

Тагове: ;