Защо Борисов се страхува да поиска оставката на Симеонов? Въпрос, който набира все по-голяма сила през последните дни. Това съобщава Bnews.

В обществото се набива усещането, че държавата се командва от Валери Симеонов, а Борисов се явява притурка на неговите желания и изцепки.

Всъщност наглостта на Симеонов и силовия натиск върху Борисов вече бе проявена неведнъж. Най-ярко тя бе изразена при посканите три оставки от Борисов след трагедията край Своге. На практика решението на Борисов бе бламирано освен от Симеонов, но и от партията на премиера ГЕРБ. Това беше и първият пример, че между Борисов и Цветанов, който демонстрира изключително близки отношения със Симеонов, има сериозно напрежение.

Припомняме, че Симеонов остро се противопостави на исканите министерски оставки и особено силно защити регионалния министър Нанков. Борисов бе унизен и поставен на колене след като назначи изхвърления министър Нанков за заместник на новоназначената Петя Аврамова.

Няколко седмици по-рано Борисов бе унизен и от най-приближения депутат на вицето Симеонов- Валентин Касабов, който на брифинг в Народното събрание заяви, че премиерът е зависим. Борисов, който винаги се е характеризарал с голям усет и бърза реакция бе обезличен от неморалното поведение на Симеонов, който освен всичко му нанасяше и непрекъснато удари в гърба.

Вече и за най-неграмотните политически е ясно, че Борисов се страхува да поиска оставката на Симеонов, защото се страхува да не бъде бламиран от екипа Цветанов-Симеонов.
Тези бездействия на премиера и недопустимото поведение на тандема Цветанов-Симеонов вече дава своите резултати, а именно ескалиране на всенародно напрежение, което вече прераства в неконтролирани бунтове, искащи оставка на цялото правителство.

Тандемът Цветанов-Симеонов вече нанася непоправими щети върху цялото правителство и върху обществото, чрез увеличаване на данъци и цени, които подлежат на регулиране, какъвто е случая със застарховката гражданска отговорност.

Борисов все още има възможност за полезен ход, който задължително преминава през оставката на вицепремиера Симеонов. Бездействието му вече е равнозначно на хвърляне на държавата в хаос, процес който вече се наблюдава.

Тагове: ; ;