Депутатът от киргизкия парламент Ирина Карамушкина защити официалния език в Киргизстан. На страницата си във Фейсбук тя размишлява за руския език и голямата политика.

 

Депутатът твърди, че е започнала агресивна атака от хора, които не виждат перспективи за развитието на страната и народа на Киргизстан.

Някои изгладнели отвъд граница хора и местни национал-шовинисти явно разиграват украински сценарий.

В този поток от лъжи и нападения има само една цел: да се смаже последния депутат в Парламента, който все още може да мисли за закони, Конституция относно официалния език и неговата значимост за страната», пише тя.

Според депутата, политическата карта на света се променя, а в страните от бившите съюзни републики само в Киргизстан и Кахастан е запазен статута на руския език.

Докато в останалите републики вече отдавна са се отказали от Русия и всичко руско и преминали под протекцията на западните страни и служби.

Но обикновения народ, казва парламентаристката, не започнал да живее по-добре.

«По-добре е само за върхушката на властта и финансовите магнати, защото западният свят носи и прилага капиталистически мерки», твърди политикът.

«Днес от КР напуснаха 200 000 руснаци, а тяхното място бе заето от повече от 400 000 китайци, ще видите, че те ще поискат гражданство и тогава броят им ще се увеличи», счита депутатката.

«Когато последният руснак напусне нашата земя, тук ще влезе арабското влияние, както беше през 9 век и отново ще започнат междукланови и братоубийствени войни..

Руснаците са единствените, които задържат тези процеси, защото помнят братската дружба. Те ни зачеркват дълговете към Русия, изпращат ни военна помощ и подкрепа в случай на проникването на бандитски части и терористи.

Не слушайте измислените и агресивни хора — само Бог знае как ще завърши всичко това.

Народът ни трябва да се консолидира и да пази всеки, за когото Киргизстан е родина за всички», завърши  Карамушкина.

News Front

Тагове: ; ; ; ; ;