Британският премиер Тереза Мей е била принудена да се откаже от планираната за днес извънредна среща на кабинета за одобряване на сделката по Брекзит, твърди вестник „Индипендънт“, а в неговата колона за „Дейли телеграф“ бившият външен министър Борис Джонсън призовава министрите на бунт и пише, че не може да повярва, че правителството е на ръба на пълна капитулация пред Брюксел. Това съобщи БНР.

Планираната извънредна среща на министрите няма да състои. Вместо това във вторник, както е по протокол, кабинетът ще проведе редовното си заседание.

Вестник „Индипендънт“ пише, че причината за отлагането на извънредната среща са отрицателните сигнали както у дома, така и в Брюксел, че предложенията за сделка на Тереза Мей не се радват на одобрение. Това поставя под съмнение вероятността до края на ноември да се проведе среща на високо равнище на ЕС за одобряване на сделката.

Борис Джонсън налива допълнително масло в огъня, както пише в изданието „Дейли телеграф“, че обвинява премиера, че се опитва със сила да наложи сделка, която ще „заключи страната в митническия съюз след Брекзит, което е пълна капитулация пред Брюксел“. И Борис Джонсън открито призовава кабинета да се вдигне на бунт срещу плановете на Тереза Мей.

„Плановете на премиера да ни направи отрепки в Брюксел са рецепта за продължаващи спорове за Брекзит“, изтъква Джонсън.

Тагове: ; ; ; ;