11 ноември 2018-Нюз Фронт.

Днес, 11 ноември протичат изборите в ДНР и ЛНР. Към настоящия момент избирателната активност е почти 66%. Първите резултати ще станат известни в полунощ.

 

 

Общо 48 международни наблюдатели от 14 държави следят за прозрачността на изборния процес.

Без нарушения и при висока избирателна активност протича гласуването на изборите за галва на републиката и депутати на Народното Събрание в Донецка Народна Република, заяви по време на брифинг с журналисти сенатор от република Крим Сергей Цеков.

 

» Отбелязвам висока активност. Виждам, че настроението на хората е добро, нарушения в избирателния процес няма»- заяви Сергей Цеков.

Сенаторът сподели, че е успял да общува с избирателите и увери, че всеки от тях упражнява правото си на глас с голямо желание и отговорност. 

 

Международния наблюдател от Гърция Костас Исихос отбеляза, че изборите в ДНР не противоречат на минските съглашения, а депутатът от белгийския парламент Ян Пенрис, който се намира в ДНР в качеството си на международен наблюдател, отбеляза, че организацията на изборите е на високо ниво.

 

» Аз за първи път посещавам Донецк, и виждам, че изборите са добре организирани. Отделно мога да споделя, че например у нас във Белгия гласуването е задължително, докато тук всичко зависи от волята на всеки избирател»-заяви Пенрис.

 

Продължаваме да следим изборния процес в развитие. Очаквайте актуална информация и подробности.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ;