«Въпреки успеха на демократите, Доналд Тръмп има повече основания да се радва на изборния резултат».

Така коментира междинните избори в Съединените щати д-р Йозеф Брамъл, ръководител на трансатлантическата програма на Германското дружество за външна политика. Това съобщава БНР.

В интервю за предаването «Събота 150» той обясни:

„Синята вълна на демократите на практика може да помогне на Тръмп за втори мандат в Белия дом. Освен това Тръмп успя да предотврати най-лошия сценарий — да загуби мнозинството в Сената, който има решаваща роля при евентуален импийчмънт. И още нещо — може да продължи с назначенията във Върховния съд“.

Според Брамъл шансовете Тръмп да бъде преизбран, са големи и всичко това означава, че този президент може трайно да промени Америка.

Той изказа мнение още, че в момента демократите се лутат между това дали да подкрепят свободната търговия, както биха искали европейците, или пък да поемат по пътя на протекционизма, т.е., по пътя на Доналд Тръмп. Д-р Брамъл изрази опасенията си, че демократите ще подкрепят националистичния икономически курс на Доналд Тръмп.

«Изходът от междинните избори в Съединените щати според мен е пирова победа за Доналд Тръмп, което ще има негативни последици за нас, суверенно мислещите европейци», коментира още д-р Йозеф Брамъл и добави:

«Крайно време е Европа да разбере, че този изборен резултат е опасен. Защото резултатът дава основания на Тръмп да продължи националистическия курс в икономическата политика. Именно Германия и Европа са на прицел».

Тагове: ; ; ; ; ; ;