БСП дебатира за промяна на Устава

Националният съвет на БСП за България ще заседава днес. Висшето ръководство на социалистите ще дискутира «Бюджет — 2019»  и алтернативата на социалистите. Това съобщи БНР.

Сред точките за днешното заседание е и подготовката  за участие в изборите за Европейски парламент, както и проект за стратегия за ляв медиен пул и развитието на вестник «Дума».  Още през седмицата лидерът на БСП Корнелия Нинова загатна, че има тендеции за дебат относно промяната в устава, която да отмени поправката за избора на лидер не от конгреса, а директно  от половината партийни членове.

Официално тази неделя БСП ще започне и подготовката за изборите за евродепутати догодина, като се очаква да бъдат одобрени критериите, по които местните организации да издигат кандидати за листата. Големият въпрос е дали президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев ще остане водач на листата .

Заради това на конгреса през януари освен платформа за предстоящите европейски избори, БСП ще гласува и окончателния вариант на т.нар. Визия за България, която да бъде предизборната платформа на партията на следващите парламентарни избори, когато и да са те.

Коментари:

Зареждане ...