Бабиш удари 10-ката: «Защо, по дяволите, хвърляме толкова пари за въоръжение, кой е противникът ни?!»

Бабиш удари 10-ката: "Защо, по дяволите, хвърляме толкова пари за въоръжение, кой е противникът ни?!"Премиерът на Чехия Андрей Бабиш предлага да се предадат част от парите, изразходвани в света за въоръжение, на бедните държави.
Отбелязва се, че Бабиш има намерение да представи тази идея в Париж, където той пристигна за мероприятията по случай 100-годишнината от края на Първата световна война.
«Ако погледнете тази огромна сума, която се отделя в света за въоръжение, то ще видите, че това са около 30 годишни бюджети на Чехия, конкретно около $1750 млрд.
Тази гигантска сума неволно ни кара да се замисляме над следното: защо ние се въоръжаваме и кой е нашият противник», каза той.
Премиерът на Чехия Андрей Бабиш сподели тези си мисли по време на разговора си със съпровождащите го при пътуването журналисти от страната.
Според него, би било логично, ако поне около половината от дадените средства да отиват при нуждаещите се страни.
«Би било добре, например,  $1000 млрд да отидат за нуждите на хората, които живеят в зловеща бедност, които не могат да живеят така, както ние живеем в Европа, и които поради тези причини тръгват на този кошмарен далечен път в търсене на по-добър живот — в европейските страни», посочи той.
През лятото се съобщи, че по време на срещата на Европейския съюз е било взето решение да се отделят  €3 млрд на Турция за борба с проблемите на миграцията.
Петя Паликрушева

Коментари:

Зареждане ...