БЧК-Добрич започва благотворителна кампания «Солидарност» в подкрепа на студенти сираци, съобщават от милосърдната организация. Това съобщи БТА.
Областният съвет на БЧК вече учреди фонд по повод 140-годишнината от създаването на милосърдната организация в подкрепа на сираци, които желаят да продължат образованието си във висши учебни заведения. Служителите на БЧК-Добрич събраха средства, които ще осигурят финансовата помощ за година на един стипендиант. Към каузата се присъединиха и други институции като събраната сума е около 1700 лева, посочват от БЧК. В областния съвет вече са постъпили запитвания за стипендии на трима сираци, за които се подготвят документите.

От БЧК апелират всеки, който иска да се присъедини към кампанията «Солидарност», да дари средства по банков път или в касата на милосърдната организация. Дарения могат да се правят и в касички, поставени в клоновете на «Български пощи» в общините в Добричка област. Стипендиантите ще бъдат подбрани според правилника на Областния съвет на БЧК, в който е регламентиран и периодът на изплащане на помощта.

Тагове: ; ;