Дълго време Великобритания сляпо използва скандалното дело Скрипал, за да прикрива с това своите поражения около Брекзит на политическата арена. Но обвиненията вече са в задънена улица, от която няма обратен път назад, особено за «пострадалите».

Не може да не се отбележи, че делото Скрипал помогна на Лондон. Най-сериозните «реверанси» в разследването се появиха точно в момента на кризата около преговорите за Брекзита. Сега, когато преговорите отиват към логичния си край, участта на главните свидетели около случилото се в Солсбъри е незавидна.

Племенницата на Скрипал Виктория в интервю за «Известия» споделии, че Лондон е отишъл твърде далеко в манипулациите си и сега не му остава нищо друго, осван да превърне Юлия в политически заложник, дакато ситуацията не се забрави.

Сергей Скрипал, според нея, вероятно е мъртъв.

«Когато Юлия можете да ми звъни, успях да говоря и с него (Сергей Скрипал), той ми говореше нещо, но не се разбра и чу нито дума, едва ли някога вече ще го чуем», сподели Виктория.

Според нея, Юлия също няма големи шансове.

Дори да я принудят да направи няколко гръмки изявления, твърди близката.

По-рано, както твърди Виктория, Юлия казвала, че не се нуждае от подкрепата на консулството.

«Повече от ясно е,  че това не го говореше тя. Принудили са я да казва това. Днес никой не може да каже къде е тя. Опитах се да се свържа с нея, но отговор няма».

Бившият офицер от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха открити в безсъзнание в собствения им дом в Солсбъри на 4 март, след което Лондон незабавно обвиние в покушението Москва.

Кремъл отрича обвиненията, нееднократно предлага да се извърши съвместно разследване.

Британската страна, независимо от това, блокира всеки достъп на Русия, като не допуска до «пострадалите» представителите на РФ и дори техните роднини.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ;