«Няма нито един факт, който да сочи, че от мен са били извършвани незаконни действия. Нито един факт за извършени престъпления», пише в позиция на народния представител Елена Йончева, разпространена от пресцентъра на БСП. Това съобщи БТА.

По думите й прокуратурата е образувала дело срещу нея по сигнал на Делян Добрев, Тома Биков и Антон Тодоров. Надявам се делото, възможно най-бързо, да влезе в съда. Това е мястото, където истината ще стане ясна, заявява тя.

«Запозната съм с методите на репресии на ГЕРБ. Това е класическа схема», пише Йончева.

Твърденията за «вероятно пране на пари» идват само два дни, след като аз и мои колеги настояхме за независима техническа експертиза на качеството на строителството на българските магистрали — вземане на вертикални ядки и анализ в лицензирани европейски лаборатории, посочва тя.

Работата ми като журналист винаги е била публична, видима. Договорът, за който депутати от ГЕРБ са поискали от прокуратурата да насочи своето внимание, е за закупуване на телевизионна техника /камери, сателитни телефони, техника за директни включвания, монтажна апаратура/. Тази техника е налична, както и цялата документация, пише още Йончева.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;