Елена Йончева и Георги Михайлов  — «БСП за България», се отказват от депутатския си имунитет. Това обявиха двамата народни представители пред журналисти в парламента. Това съобщи БТА.
Лидерът на партията Корнелия Нинова заяви, че те няма да бъдат изключени от парламентарната група и левицата застава зад тях.
По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че главният прокурор Сотир Цацаров е поискал депутатската защита да падне за шестима народни представители — двама от левицата, трима от «Воля» и на един от ГЕРБ.
Йончева обяви обвиненията за абсурдни. Според нея тези клевети отдавна се лансират от депутати от ГЕРБ, а тя самата неколкократно е призовала за проверки.
Запозната съм с методите на репресии на ГЕРБ, това е класическа схема за сплашване, посочи депутатът. Йончева отбеляза, че обвинението идва два дни след като от БСП са поискали независима техническа експертиза на магистралите у нас в европейски лицензирани лаборатории.

Тя декларира, че единственият договор, който е имала, е бил за телевизионна техника за заснемане на документални филми за Сирия, Турция и Украйна.

Не смятам, че съм извършил закононарушения, като изпълнителен директор заварих болницата с 25 млн. лв. задължения, а при управлението на екипа, който ръководих, тя намали дълговете, коментира Георги Михайлов.

Той увери, че е напълно спокоен и смята, че всички неясноти ще бъдат изчистени.

На заседание на ПГ на левицата е било решено двамата доброволно да се откажат от имунитета си. Разчитаме на обективно и бързо разследване, но цялата група застава зад тях като един, съобщи Корнелия Нинова.

Това са две ярки остриета на БСП, допускам, че със своите изказвания и поведение те са предизвикали такова нещо, затова ние стоим твърдо убедени, че са невинни, категорична беше тя.

Тагове: ; ;