7 ноември 2018-Нюз Фронт.

Дълго време западните експерти настояваха за обяснения от страна на Русия, какво точно значт номерата на ракаетата, свалила малайзийския Боинг над Донбас. Но в момента в който Москва официално представи факти и доказателства за случилото се на експертно ниво- темата изведнъж потъна. И внезапно утихна за западните медии.

 

Така коментира ситуацията военният експерт  Игор Коротченко в ефира на телевизия «Россия-1».

Според думите му, , Вашингтон и без руските доводи, прекрасно е знаел, кой в действителност е изстрелял злополучната ракета, която отне живота на почти 300 души за миг, тъй като в същия момент САЩ са разполагали с няколко ( не един, няколко- бел.ред) спътника принадлежащи на САЩ, всеки от които има такива технологически възможности и характеристики, че едва ли би се объркал при засичането от къде именно е изстреляна ракетата, кой е пуснал снаряда, с какви установки и прочие.

 

» Тази информация, така си остана засекретена, подчертава  Коротченко. – Но ако ставаше въпрос за руски «БУК»-ове, американците още на другия ден щяха да представят информацията, която щеше да се разлети по всички световни медии. Но понеже няма такова нещо- не могат да го направят, знаейки как стоят нещата.

 

Военният експерт сравни ситуацията с малайзийският авиолайнер с 2001 година, когато Въоръжените сили на Украйна свалиха руски ТУ-154 в небето над Черно море.

» Същата вечер, от Пентагона констатираха, че имат кадри от спътника, и че изстрелът е направен от украинска  С-200. Посочвайки даже точните координати»- пояснява военният експерт, отбелязвайки, че спътниковите техноогии от тогава насам са още по-развити и продължават да се развиват, затова едва ли някой ще се върже на измислена версия.

Обаче даже това, не пречи на американската страна да крие информация, която знае, че е истина, но неудобна.

 

Българска редакция News Front.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;