Омбудсманът Мая Манолова направи подвижна приемна във влака София – Варна тази сутрин, след като стана ясно, че бюджетът на Националната служба за охрана ще бъде намален с парите, които се плащат за нейния служебен автомобил. Това съобщи БНР.

Точно в 6:55 часа мобилната приемна на Манолова потегли от първи коловоз на Централна гара в София. Събитието предизвика огромен медиен интерес.

«Това е подходящият транспорт до Варна», каза омбудсманът в началото.

«Осемте часа пътуване могат да бъдат уплътнени в разговор с хората в мобилна приемна.

Тук са първите граждани, които излагат своите проблеми.

Единственото, което истински ме притеснява, е интересът, който тази приемна предизвиква.

Просто е неудобно да привличаме вниманието, с нещо, което хората правят всеки ден.

Хиляди хора пътуват с обществения транспорт и това не се превръща в събитие.

Политици и представители могат да правят същото».

Манолова сподели пред репортерите, че на влак се возила за последно преди три години до Мездра, за да подкрепи протестиращи срещу закриването на влакове и линии.

Какви точно жалби и сигнали получи омбудсманът:

«Стандартните, с които се сблъскват българските граждани – банки, поръчителства, плащане на кредити, като поръчител, след това колекторски фирми, продажба на дългове, частни съдебни изпълнителни. Нещата, с които работим от години».

«Никога не съм искала кола на НСО, работата на омбудсмана е изцяло на терен», каза Манолова по повод новината, че от следващата година няма да ползва кола и шофьор от службата.

«Непрекъснато сме на терен и няма как наличните автомобили, с които разполага институцията, да ги взема от колегите, за да ги ползвам аз.

Но ние така или иначе ще се организираме, общественият транспорт дава огромни възможности», коментира още Мая Манолова.

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;