]

Volkswagen AG обяви във вторник, че е подписала меморандум за сътрудничество с FAW-Volkswagen Automotive Co., според който китайското съвместно предприятие ще внася автомобили и части за тях за обща стойност около 62 милиарда юана (8,97 милиарда американски долара), съобщава агенция MarketWatch. Това съобщи Българското национално радио.

Германският автомобилен производител заяви, че сделката за внос е подписана по време на Китайското международно импортно изложение (CIIE) в Шанхай, което стартира между 5-и и 10-и ноември и което се очаква да привлече хиляди чуждестранни компании заедно с китайски купувачи, за да демонстрира потенциала за внос на втората по големина икономика в света в момент, когато Китай продължава да бъде въвлечен в търговска война със Съединените щати.

«С меморандума демонстрираме нашата увереност в по-нататъшния солиден растеж на автомобилния пазар в Китай», посочи Йохем Хайцман, който е главен изпълнителен директор на Volkswagen Group China.

Трябва да се има предвид, че FAW-Volkswagen Automotive е съвместно предприятие на Volkswagen с китайската компания FAW Car Co. Ltd.

По-рано Китай призова САЩ «незабавно» да отмени наложените на китайската армия санкции заради покупката на руски оръжия, предаде ДПА. Това съобщи БТА.
Китайското външно министерство заяви, че санкциите «сериозно вредят» на отношенията между САЩ и Китай и техните армии.
«Настойчиво приканваме САЩ веднага да поправят грешката си и да отменят така наречените санкции. В противен случай те ще си понесат последствията», каза говорителят на външното министерство Гън Шуан.
Гън посочи, че Китай и Русия са стратегически партньори и ще продължат да задълбочават сътрудничеството си, отбелязва ДПА.

Тагове: ; ; ; ; ;