Замглавата на министерството на цифровото развитие и масовите комуникации на Русия Алексей Волин по време на IV китайско-руски медиен форум заяви, че Русия и Китай, намирайки се в условия, при които СМИ на двете страни се сблъскват с недобросъвестна конкуренция, трябва да бъдат готови да изработят ответни действия и да създадат нови канали за пространение на медийните продукти.

«Медийният форум показа, че Русия и Китай имат две направления в медийното сътрудничество.

Първото направление — отговор на възникналите предизвикателства, а второто — общи икономически интереси», каза замминистърът.

Според него, «ако говорим за предзивикателствата, то на форума бе отбеязано, че и руските, и китайските СМИ днес, превръщайки се във влиятелни играчи на световния медиен пазар, неминуемо започнаха да се сблъскват с недобросъвестна конкуренция, която се изразява в това, че политиката на двете държави се поставя под съмнение или възникват преки ограничения върху разпространението на информацията».

«Ако Twitter, YouTube или Facebook изхвърлят руските и китайските СМИ от своята среда, то на нас не ни остава нищо друго, освен да създадем нови канали за разпространени, да помислим за алтернативни социални мрежи», добави Волин.

 

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;