Украинските окупационни войски все повече заприличват на терористични групировки, те имат намерение да спретнат в Донбас атака с употребата на химическо оръжие.

Това заяви в понеделник, 5 ноември, официалният представител на Въоръжените сили на Донецката Народна република Даниил Безсонов, позовавайки се на данни от разузнаването.

Според него, Донбас за пореден път ще може да се убеди в приликата в действията на киевските бойци с терористичната групировка «Ислямска държава».

«Нашето разузнавене откри подготвяната от украинските специални служби мащабна провокация с употребата на химически отровни вещества спрямо гражданското население в Донбас», съобщи той, добавяйки, че реализирането на подобен план е точно по сценария на скандално известната организация «Белите каски» и с подкрепата на чужди държави.

Представителят на отранителното ведомство отбеляза, че по такъв начин Киев се опитва не само да дискредитира ръководството на републиката, но и да попречи на изборите, които ще се проведат на 11 ноември тази календарна година.

Даниил Безсонов от Донецката народна република добави още, че Службата за сигурност на Украйна планира да включи в атаката контролираните медии, за да информират по съответния срежисиран начин случилото се.

«Нашето разузнаване установи, че части на ВСУ, които са дислоцирани близо до населени места, спешно се комплектуват със средства за радиационна, химическа и биологична защита», продължи Безсонов, призовавайки световната общност да попречи на престъпните планове на Киев, които са насочени пряко срещу мирното население в Донбас.

News Front