5 ноември 2018-Нюз Фронт.

Авторът на проекта ‘Stimme Deutschlands’ (Гласът на Германия) Сергей Филберт изрази мнението си по повод приключването на политическата кариера на Ангела Меркел. Безусловно, след рекордно падналите показатели и загуба на доверието, новината, че се отегля предизвика истински фурор.

 

» Много политици подават оставка, но Ангела Меркел заяви за приключването на кариерата си след 3 години на постта канцлер. Малко не е ли твърде рано?

» Много е сложно да се каже какво в действителност стои зад това решение. При всички положения- не е твърде късно.

Както каза в речта си през 1989 година Михаил Горбачов- онзи който закъснява ще бъде наказан от живота.

Това определено не може да се каже за Ангела Меркел, защото наказанието дойде по-рано за Германия и партньорите й.

Даже, ако Меркел си отиде, и го направи утре, в Германия няма да последват бързи изменения, тъй като Меркел не е президент, а канцлер от партия, следователно зад гърба й стои партията, чийто ръководител се явява тя.

Не се безпокойте, даже ако още утре си тръгне, това няма да промени нищо в общата политика.

Необходима е смяна на цялата политическа система на Германия, и идването на абсолютно различна партия на власт, която да назначи свой канцлер.

Това със сигурност няма да се случи в близко бъдеще, тъй като и Христиан-демократичния съюз на Германия(CDU), и Социал-демократияната партия(SPD), и «Зелените» водят една и съща политика, но под различни имена. Водената от тях политика е неолиберална приватизация на всички земи, било то Хесен или Бавария, създавайки социалистическа държава.

 

А всичко започна още по времето на канцлера Шрьодер. Виждаме, че показателите на партиите сега падат при гласуване. CDU и SPD винаги са събирали повече от 40%, а сега стигат до едва 20%.

 

За Ангела Меркел пишат всички немски издания. В едно от руските предавания, представител на немските медии, либерал, заяви, че Меркел си тръгва на пика на кариерата, тъй като била направила много за Германия. А защо я наказаха така? Наказаха не само нея, но и представители на земите, и цялата федеративна република чрез властта на правителството.

Представителите на партии, водещи не чак толкова и лоша вътрешна политика, ще бъдат наказани, тъй като правят такива неща във външната, че действията им водят до провал на изборите.

Средставата за масова информация на Германия в по-голямата си част одобряват оставката на Меркел. Може дори да се направи с бързо падащ въздушен балон, който е изхърлил баласта. Но въпросът в случая е- канцлерът и партията ли са този баласт?

— И едното и дтугото. Съществува политически медиална култура, която диктува определена посока и внушава на хората, че партията е нова, но както казвах по-рано, Меркел е лидер на партията и всичките й действия се съгласуват.

Вече 18 години тя възглавява партията, което значи, че ако загуби или се отегли, това ще бъде опит да задържи избирателите, при това без да сменя партията.

По такъв начин следващите кандидати са- Меркел 2, Меркел 3, Меркел 4. Няма нови хора, всички са от партията.

Същия номер е прилагал Шулц, лидерът на фракцията на социал-демократите. Подобно на Саркози във Франция, и той се появява от нищото, но е представител на Меркел в Брюксел, където води нейната политика, после се връща в Германия като противник и опонент на Меркел.

И това беше програмирано в медиите. Сега наблюдаваме същото.

 

Който и да дойде сега, грандиозни промени не се очакват. На участъците поне още няколко години всичко ще остане както си е.

Въпросът е в това, кой ще стане приемникът на постта на Меркел? Може би , Фридрих Мерц или Йенс Шпан? Лично на мен ми се струва, че Мерц като член на компанията BlackRock, началник

на водеща частна асоциация Atlantik-Brücke, представител на глобалистите, като Обама, Клинтън или Сорос.

 

Аз вече 16 години съм в Германия, 4 от които активно се занимавам с немски медии, политика и знаете ли какво…нищо не съм чувал за него, както и голяма част от германците не са чували.

Повече от 15 години той е неактивен, а сега след като Меркел си тръгва всички издания започнаха да пишат: «Алилуйя, Мерц!»

И вече на вторият ден публикуваха социологическо допитване, в което Мерц е представен като най-добрият кандидат. Въпреки че, никой не е чувал за него преди.

Така работят немските медии. С прости думи, вземат човек от нищото и казват на всички, че всичко го обичат. И аз мисля, че такава лъжа не трябва да засяга немския народ, както беше в случай с Шулц. Защото той после си замина, и повече никой не вярва на медиите, и без значение как пишат за него, остават море въпроси за финансовата му кариера, за заетостта му в Black Rock, Atlantik-Brücke, за длъжността канцлер.

И доколкото знам, всичко за което той говори от 2005 насам си е неолиберализъм. Той започна същата политика като Шрьодер, желайки да създаде в Германия квази-държава.

А хората чуха, че ще бъде създаден концерн от частни предприемачи. Така ще продължава и занапред, само че, по-брутално. И това ще стане завършек на съществуването на социалистическа държава Германия.

 

Можете ли да дадете прогноза, какъв курс ще избере Германия след епохата на Меркел на националната политическа арена?

Първо, това не зависи толкова от оставката на Меркел, колкото от резултатите на изборите в САЩ. Ако Тръмп си запази длъжността, възможно нещо може и да се промени. Но не би трябвало.
Тръмп си е на постта, и курсът който държи Германия е същият. С вътрешната политика ще се оправим някак, но с външната нищо няма да се промени.
В Киев например, всичко така си и продължава по темите с антируските санкции, сепаратистите и анексията на Крим. А това не са думите, които трябва да се използват от Германия, защото както в Украйна, така и в Германия, само изострят конфликта и умират все повече хора…

Тагове: ; ; ; ; ; ; ;