Българи!

Обръщаме се към вас от името на Движение „Че Гевара“ и Съюза на комунистите!

В момента се провеждат едни от най-позорните за българската военна история учения – ученията на един агресивен военен блок, какъвто е НАТО.

Нито една парламентарна партия в България досега не коментира участието на страната ни в тези учения, което е доказателство за съпричастността на българските парламентарни партии към целите на антируските военни учения „Trident Juncture — 2018”. В тези учения се включиха повече от 30 държави в район, включващ териториите, въздушното и морското пространство на Норвегия, Швеция и Финландия.

България участва в учението с част от декларираните си формирования за Силите за незабавен отговор на НАТО за 2019 г. (NRF – 2019): група за контрол на придвижването, взвод за радиационно и химическо разузнаване, взвод за обезвреждане на невзривени бойни припаси и група за гражданско-военно сътрудничество.

За пореден път българските политици и българските военни демонстрираха, че са готови да бъдат пушечно месо в евентуален военен конфликт с Русия; че са готови да продадат народа си, за да угодят на шепа бизнесмени – прехранващи се в политиката и на пазара с военна техника и въоръжение.

Мълчанието на Президента Румен Радев и на „синята принцеса“ Корнелия Нинова по този въпрос още веднъж доказват, че в България опозицията е само резервна писта на управляващата върхушка!

Движение „Че Гевара“ и Съюзът на комунистите в България категорично осъждат подобна мръсна политика и за пореден път обявяват: „Никога срещу Русия! Вън от НАТО! Вън от ЕС!“.

За своето съществуване НАТО донесе на света само разрушения, смърт и страдания, донесе черни години на насилствен капитализъм и жестока икономическа диктатура, продавани като „демокрация“.

НАТО е организация – вкаменелост от времената на Студената война. Състоянието му днес е на мастодонт, който е пропуснал да умре навреме. Разширяването на изток превърна този мастодонт в една безсмислена и тромава йерархия от алчни военни и търговци.

Страните, членуващи в НАТО, са пазар за остаряло и негодно американско оръжие и военна техника, чрез който държавите се превръщат в марионетки на вашингтонската капиталистическа върхушка.

Движение „Че Гевара“ и Съюзът на комунистите в България винаги решително са заставали на позициите против членството на България в този алианс. Винаги сме предупреждавали, че НАТО продължава да прикрива въоръжените си интервенции като хуманитарни мисии, изграждането на военни бази – като граждански обекти, имперската си политика – като подкрепа за „демокрацията“, и никога доброволно не напуска завоюваните територии и държави.

България днес е заплашена от три опасности:

1. Застрашителното задълбочаване на социалното неравенство.
2. Разпространението на фашизма, нацизма и национализма.
3. Милитаристичната политика на НАТО, САЩ и ЕС.

В такава ситуация антиимпериалистическите, антифашистките и патриотичните сили трябва да се обединят в единен юмрук, за да дадат отпор на пълзящата агресия от страна на НАТО, САЩ и ЕС; за да дадат отпор на задълбочаващия се капиталистически разгул, проповядван от приватизаторки, приватизатори, от прикрити и явни десни и фашистки сили, просмукали се във всички партии от Народното събрание на България!

Никога срещу Русия! Вън от НАТО! Вън от ЕС!

Движение „Че Гевара“
Съюз на комунистите в Бъгария

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;