Путин и Диас-Канел направиха изявления след преговорите между Русия и Куба.

По-рано съобщихме, че правителството на Русия е одобрило проект за споразумение за сътрудничество между РФ и Куба за възстановяване на железопътната инфраструктура на републиката, разпореждането е подписано от премиера на РФ Дмитрий Медведев.

Проектът е подготвен за изпълнение на решенията, взети по време на заседанието на руско-кубинската междуправителствена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество, което се проведе на 21 септемри 2017 година в Москва.

«В съответстиве с Федералния закон «За международните договори на Руската Федерация» да се одобри представеният от Министерството на транспорта на Русия…проект за споразумение между правителството на Руската Федерация и правителството на Куба за сътрудничество при възстановяване и модернизация на железопътната инфраструктура на Република Куба», се казва в разпореждането.

Целта на споразумението е създаването на благоприятни условия за руските компании за реализиране на проекта за възстановяване и модернизация на железопътната инфраструктура в Куба.

 

 

Тагове: ; ; ;