Започва изграждането на ново кръгово кръстовище с видеонаблюдение на една от най-натоварените отсечки по пътя Пловдив-Карлово, намираща се между селата Труд и Граф Игнатиево. Целта е да се облекчи трафикът и да се ограничат пътнотранспортните произшествия. Това съобки БНР.

За въвеждане на кръгово движение при селата Труд и Строево от  администрацията на Община Марица настояваха от няколко години пред Пътната агенция.

Разрешителното за новото съоръжение е вече издадено и строителството му започва. Предстои да бъдат поставени и камери, които ще изчисляват скоростта, с която преминават автомобилите по  цялата отсечката между селата Труд и Граф Игнатиево, каза директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Атанас Илков, като подчерта, че участакът е сред най-рисковите в областта:

«Това е проект на Главна дирекция Национална полиция и се надявам това съвсем скоро да се случи», каза той.

Атанас Илков допълни, че на входа на Пловдив, по Карловско шосе, предстои да бъде издигната нова рамка:

«На която рамка ще бъдат монтирани камери и обозначителни табели».

С обновяването на пункта се предвижда да бъде осигурено и 24 часово дежурство на полицейските екипи. Това са и част от мерките за предстоящото домакинство на Пловдив през 2019 година като европейска столица на културата.

Тагове: ; ; ;