Проамериканските въоръжени части «Сирийски демократични сили» позволиха на бойците от ИДИЛ да се укрепят на голям участък на сирийско-иракската граница.

Това се казва в съобщението на специализирания  telegram-канал Directorate 4.

Според информацията от СМИ, във връзка с това иракските Въоръжени сили са били принудени да укрепят позициите си около границата, за да не допуснат протикването на джихадисти на територията на страната.

В момента в района на контролно-пропусквателния пункт Ал Кайим са прехвърлени отряди от военнослужещи, а също бронирана техника, в частност БРЕМ и БМП-1.

Както се съобщи по-рано, арабо-кюрдските сили са били изтласкани от населеното място Суса в долината на река Ефрат.

Продължилата няколко дена пясъчна буря е оставила Сирийските демократични сили без подкрепата на авиацията на международната коалиция, така бойците от групировката са били принудени да изоставят населените места Музан и Багуз Фукани в Сирийската арабска република.

При отстъплението им са били захвърлени и изоставени техника, оръжие и боеприпаси.

По-рано западното издание «Телеграф» съобщи, че Сирийските демократични сили са сключили сделка с терористичната организация «Ислямска държава» за освобождаването на 270 терористи и членовете на техните семейства.

Повечето от тях били пристигнали от Германия и Франция. Изданието съобщава още, че те са напуснали вече Турция и се очаква тяхното скорошно пристигане в държави от Европейския съюз, съобщава Сирийският център за мониторинг.

News Front

 

Тагове: ; ; ; ; ; ; ; ;