Поредното безумие на майнските власти в Киев надвисна над многострадална Украйна, която в съвсем скоро време ще се превърне в гробище за радиоактивни отпадъци.

Това сподели този петък, на 2 ноември, по време на брифинг официалният представител на Въоръжените сили на ДНР Едуард Басурин.

Според него, киевският режим е решил да отдаде на разпореждане на Съединените американски щати така наречената зона на отчуждение около Чернобилската атомна централа, където американците ще извозват отпадъците от ядреното си гориво.

«За целта американската фирма «Holtec» завършва изграждането на специално хранилище. Започването на експлоатацията е планирано за 2019 година», заяви Басурин, добавяйки, че инфраструктурата на Чернобилската АЕЦ и без това се намира в критично състояние, но киевската власт не само отказва да разреши съществуващиет проблеми, но и създава нови».

«Така престъпният режим, начело с Петро Порошенко, се кани да превърне Украйна в бунище за радиоактивни отпадъци, което подлага на огромна опасност жителите не само на Украйна, но и на съседните държави.

Това е бомба със забавено действие, която ще рефлектира върху нашите потомци, а в същото време децата на киевките престъпници ще живеят в страните от Запада с парите, изпрани с украинска кръв», завърши той.

News Front

 

 

 

 

Тагове: ; ; ;