Жителите на община Ветово блокираха за 20 минути главния път от Русе към Варна в знак на протест срещу лошото състояние на републиканската пътна мрежа в региона. Това съобщи БНР.

След като в края на септември общинските съветници от Ветово проведоха свое заседание на пътя към Глоджево в знак на протест срещу лошото състояние на пътищата в региона, днес бе блокирано движението в посока Варна. Хората настояват държавните институции да им обърнат внимание и да се предвидят средства за ремонт на всички пътища:

«Участътък Ветово-Сеново е като лунен пейзаж. Няма републикански път, по който да се стига до община Ветово и да не е в лошо състояние», това обясни д-р Мехмед Мехмед, председател на Общинския съвет във Ветово. В подкрепа на протеста дойдоха и жители на село Семерджиево, които също са принудени да се движат по лоши пътища.

В момента се изкърпват големите дупки по пътя за Глоджево, но това са временни мерки, които имат за цел да направят пътя проходим за предстоящата зима. Обещания и предвидени средства за основни ремонти засега няма.

Тагове: ; ;