Украинската разколническа организация, наречена «Киевска патриаршия» никога не се е славила с особена вяра в православието.

Тя винаги е имала други задачи. Но сега, получавайки подкрепа от Запада, разколниците по никакъв начин вече не могат да скрият истинската си идеология.

Самопровъзгласилият се киевски патриарх Филарет отдавна бе уличен във връзки с радикални неонацистки организации, затова не бива се изненадваме от «иконата», която се появи в една от църквите на разколниците.

Снимката на същата «икона» бе публикувана в блога на Александър Ходаковский, който отбеляза, че тя е разположена в един от храмовете на Киевската патриаршия.

На изображението могат да се видят немалко съмнителни и дори скандални символики.

Фактически Киевската патриаршия се покланя на война, сразил двуглавия орел, на украинските наказателни отряди и на Виктория Нюланд, която тогава заемаше поста официален представител на Държавния департамент на САЩ и гощаваше с курабийки участниците в майдана.

«Иконата» е обрамчена с различен вид символика, сред която може да се види украинският герб и нацисткия волфсангел — емблемата на 2-ра танкова дивизия на СС.

Резюмирайки това зрелище, Ходаковский отбелязва, че е странно отсъствието на изображението на тенджери.

News Front

 

 

Тагове: ; ; ; ; ;